Miesha Agness Petrovich Biçim Değiştirme Profesörü
| Konu: Miesha Salı Ocak 19, 2010 5:00 pm | |
| Ad-Soyad: Miesha Agness Petrovich Karakter yaşı: 20 İstenen Meslek: Biçim Değiştirme Profesörü Örnek Rp: - Spoiler:
Bugün hava geçen günlere nazaran az bulutlu ve güneşliydi. Gökyüzüne bakarak içimi çektim. Kapalı havaları daha çok seviyordum. Büyük Salon'un büyük camlarından süzülen güneş ışınları masaların üzerindeki bardaklardan yansıyıp öğrencilerin yüzlerine vuruyordu. Hafif sıcak bir günün öğleninde herkes oldukça mutlu görünüyordu. Genelde derslerdeki başarısı ve sessizliği ile tanınan bir kızın yanına oturarak selam verdim. Bu kızı sessiz olduğu için seviyordum, asla gereksiz konuşmalar yapmıyorduk. Aramızdaki sessizlik zaten mesafemizi belirtir nitelikteydi. Birbirimize ne fazla yakındık ne de fazla uzak. Yanımdaki sürahiyi alarak bardağımı sonuna kadar balkabağı suyu ile doldurdum. Bunaltıcı bir günde, en azından bana bunaltıcı gelen, bir bardak soğuk balkabağı suyu tek kurtarıcımdı. Fazla yemek yiyemedim, doğal olarak. Pek iştahlı bir kız değildim, fiziğimden de belli oluyordu zaten bu. Yanımda Elise de fazla bir şeyler yemiyordu. Ağzına küçük lokmalar atmayı bitirdiğinde ayağa kalktı ve bana gülümsedi. Ben de tam o sırada doyduğumu anlamış, eşyalarımı toparlamaya başlamıştım zaten.
" Şimdiki dersin ne Chiera? " dedi kız sakin bir sesle. Bu kıza arkadaşlık etmek aslında oldukça hoş olabilirdi.
" Bitkibilim. " dedim küçük bir tebessümle. Kızın yüzünde yine her zamanki kocaman gülücük oluşmuştu. İki adım ileri giderek kalkmam için bana izin verdi.
. " Benimki de Sihirli Yaratıkların Bakımı. O zaman bahçeye kadar bana eşlik etmek ister misin? " Memnuniyetle başımı salladım. Belki de sonunda beni anlayabilecek biri çıkmıştı. Elise zeki bir kızdı, ama bana dayanabilecek kadar mı? Merak ediyordum.
Büyük Salon'dan ayrılıp koca meşe kapıdan geçerek bahçeye çıktık. Dışarısı peri masallarından fırlamış, çocukların şen şakrak kahkahaları ile çınlayan güzel bir bahçeydi. Göle yansıyan güneş ve yemyeşil çimenler çok büyülü bir hava katmıştı ortama. Ben, yağmuru daha çok seven ben, bile etkilenmiştim bu havadan. Aslında insana güneşi sevdirebilecek kadar güzeldi karşımdaki. Çiçeklerin güzel kokusu arasında seralara yürürken kitaplardan konuştuk. Elise de kitaplara meraklı olduğu için konu bulmak zor olmamıştı. O bana, ben ona birçok kitap önermiştik. Dersler bitince ilk işim kütüphaneye gidip o kitapları bulmak olacaktı. Seraların önüne geldiğimizde durduk.
. " Bana buraya kadar eşlik ettiğin için teşekkürler Elise. Ortak Salon'da görüşürüz. " dedim minnettar bir sesle. O da utangaç bir tavırla önemli değil dercesine omzunu silkmiş, sonra arkasını dönerek bekçi kulübesinin arkasındaki ormanlık alana doğru yürümeye başlamıştı. Bir süre arkasından baktıktan sonra derslikten içeri girdim. İçerideki bitkilerin yoğun kokusu girdiğim anda bir parfüm etkisi yaratarak başımın dönmesine neden olmuştu. Kapıya tutunarak bayılmamak için kendimi tuttum. Kokulara aşırı bir duyarlılığım vardı ve bundan hoşnut olmuyordum çoğu zaman. Daha kimse gelmemişti, seralar bomboştu. Hemen masanın üzerindeki bitkileri incelemeye başladım. Doğa, ilgimi çekiyordu. Çiçekler de bu doğayı güzel kılan canlılar değiller miydi?
| |
|